Тутманик

Вкусен, домашен тутманик
Източник: Елена
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.03.2015
Тутманик
Тутманик
Тутманик
Тутманик
Тутманик
 
Необходими продукти:
1 кг пресято брашно
1 яйце
3 жълтъка
1/2 кубче мая
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 ч. ч. хладка вода
250 г сирене
200 г кашкавал
3 пълни с. л. мас


Начин на приготвяне:
1
Разчупваме маята на парченца и ги поръсваме със солта и захарта (без вода) и изчакваме да стане на каша. Разтопената мая добавяме към 1/3 от брашното, слагаме яйцето и водата, и замесваме меко тесто.
2
Удряме тестото няколко пъти в плота, на който се меси, за да излезе въздухът, наръсваме го с брашно и го оставяме да втаса.
3
След като втаса, го премесваме с 1 с. л. олио и го разделяме на 6 еднакви топки, които нареждаме в намаслена с олио тава (без брашно) и отново ги оставяме да втасат.
4
След като втасат, разтопяваме маста. Всяка топка се овалва в нея, разточва се, наръсва се с кашкавала и сиренето и се завива първо на руло, после на охлювче.
5
Охлювчетата се нареждат в намаслена и набрашнена тава и се оставят да втасат отново. Когато втасат, отгоре ги намазваме с разбитите жълтъци и ги слагаме в загрята на 100 градуса фурна за 10 минути, след това температурата се увеличава на 200 градуса и се пече до готовност.

Съвет:
Добре е, готовият тутманик да се остави покрит за около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
да
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2015
Получи се чудесна закуска за неделния ден!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: