Тутманик по шопски

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 18.03.2015
Тутманик по шопски
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
500 мл прясно мляко
1 кубче мая
1 ч. ч. захар
4 яйца
1 с. л. сол
1 с. л. оцет
1 ч. ч. олио
500 г краве сирене


Начин на приготвяне:
1
След като замесим тестото, го разделяме на три топки, които се разточват на кори.
2
Всяка кора се маже с олио и се нареждат една върху друга в намазнена тава. После се разделят на две големи кори.
3
На всяка кора се слага малко олио и масло, както и натрошено сирене. Корите се подреждат в тава на разстояние от ръбовете на тавата, защото тестото бухва и може да излезе от тавата. Пече се 50 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2015
Наистина ли в рецептата се слага 1чч захар или е грешка?Изглежда ми странно тутманик да се прави от сладко тесто...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: