Тутманик

Закуска
Източник: Adriana Dimitrova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 23.11.2016
Тутманик
 
Необходими продукти:
700 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
7 с. л. олио
1 с. л. сол
1 с. л. захар
250 мл вода (топла)
3 яйца
300 г кисело мляко
250 г сирене
1 к. л. сода за хляб
80 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Смесваме маята, водата, захарта, 2 ч. ч. пресято брашно и добавяме яйцата, олиото, киселото мляко и размитата със сода мая – до получаване на еластично лепкаво тесто, което оставяме да втаса.
2
Разстиламе втасалото тесто в намаслена тава за печене и го заливаме с разтопеното масло и натрошеното сирене.
3
Печем тутманика до готовност в предварително загрята на 170 градуса фурна.


Да ви е сладко в припомнянето на младежките години.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: