Турска супа с червена леща

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.01.2016
Турска супа с червена леща
 
Необходими продукти:
1 средно голяма глава лук
2 моркова
2 картофа
1 ч. ч. червена леща
2 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. лют червен пипер (по желание)
1 с. л. доматено пюре
4 ч. ч. пилешки бульон
1 с. л. изсушена мента
2 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
В намазана със зехтин тенджера, на умерен огън задушете нарязаните на кубчета лук и моркови, докато започнат да омекват (около 4-5 минути), като разбърквате периодично.
2
Добавете нарязаните на кубчета картофи, лещата, кимиона, солта и лютия червен пипер и оставете да се задуши още 2-3 минути.
3
Изсипете доматеното пюре и гответе 1-2 минути, като разбърквате с дървена лъжица.
4
Налейте пилешкия бульон и разбъркайте. Увеличете силата на огъня, докато сместа кипне. След това намалете температурата и гответе 15-20 минути на тих огън, до готовност на картофите и лещата.
5
Махнете тенджерата от котлона и добавете ментата и лимоновия сок.
6
Разбийте супата с блендер, до хомогенизиране.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
Страхотна рецепта
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
2.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2016
Добавих куркума и джинджифил.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2016
Много приятна и лесна супа!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: