Цитрусов кейк със зехтин

Без брашно, с много бадеми и плодов аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
175 г захар
175 г печени бадеми
1 лимон (био)
1 портокал (био)
100 мл зехтин „Екстра върджин”
2 ч. л. бакпулвер
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Цитрусов кейк със зехтин

Портокалът и лимонът се измиват и се слагат цели в касерола. Заливат се с вода и се варят около час и половина на бавен огън (по този начин се отстранява горчивият вкус). Оставят се да се охладят.

 


2
Цитрусов кейк със зехтин 2

Портокалът се разрязва надве с кората, отстраняват се семките и след това се слага в блендер.

 


3
Цитрусов кейк със зехтин 3

Лимонът се разрязва на две и се отстраняват семките и месестата част (те не се използват). Кората се слага в блендера при портокала. Пюрира се.

 


4
Цитрусов кейк със зехтин 4

Яйцата се разбиват със зехтина и захарта с миксер, до побеляване.

 


5
Цитрусов кейк със зехтин 5

Бадемите се смилат в блендер и се смесват с бакпулвера.

 


6
Цитрусов кейк със зехтин 6

Добавят се към яйчената смес заедно с пюрираните плодове. Бърка се до хомогенизиране.

 


7
Цитрусов кейк със зехтин 7

Сипва се във форма с махащо се дъно (26 см) с хартия за печене и се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор за 1 час.

 


8
Цитрусов кейк със зехтин 8

Изважда се и след като се охлади се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: