Ципура с "Петте източни подправки"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ципури
1/2 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. сол
2 с. л. ябълков оцет
6-7 с. л. олио
1 скилидка чесън
2 стръка лук
3 резена джинджифил
2 с. л. олио
1 морков
1 тиквичка
1 зелена чушка
100 г зеле
сусамово семе за поръсване
1-2 ч. л.
1 к. ч. олио
200 г ориз
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Ципура с \
Ципурите се почистват от вътрешностите и от люспите, перките се отрязват и по повърхността на всяка риба се правят разрези. Поставят се в подходящ съд, натриват се с "Петте източни подправки", поливат се с олио, посоляват се и се оставят да се мариноват.
2
Ципура с \
Маринованите ципури се пекат в предварително загрят грил тиган около 7-8 минути от всяка страна.
3
Ципура с \
Тиквичката, морковът и чушката се нарязват на пръчици. Пържат се около 2 минути в предварително загрятото олио, като към края се посоляват. Зелето се нарязва надребно и се добавя към зеленчуците, когато са напълно готови.
4
Ципура с \
В пасатор се слагат джинджифилът и нарязаните наситно лук и чесън, наливат се слънчогледовото и сусамовото олио, оцетът и сокът от лимон, посоляват се и се пюрират.
5
Ципура с \
В единия край на порционна чиния се сипва от предварително сварения ориз, до него се слагат пържените зеленчуци и рибата. Зеленчуците се поливат с винегрета, рибата се поръсва със сусамово семе и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: