Ципура печена на фурна в азиатски стил

Печена на фурна ципура с типични за Азия подправки – джинджифил, рибен сос и сусамово олио
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ципури
2 скилидки чесън
1 люта чушка
3-4 листа джоджен
кората и сокът на 1/2 лимон
2-3 с. л. олио
1 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. рибен сос
1/2 ч. л. настърган джинджифил (1/2 ч. л. сух)
лют пипер, бял пипер и смляна морска сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ципура печена на фурна в азиатски стил
Ципурите се почистват от люспите и от вътрешностите.
2
Ципура печена на фурна в азиатски стил 2
Съсирената кръв по вътрешната част на гръбначната кост се отстранява.
3
Ципура печена на фурна в азиатски стил 3
Перките и хрилете се отрязват.
4
Ципура печена на фурна в азиатски стил 4
Рибите се измиват добре и от външната страна на всяка се правят кръстообразни разрези с нож.
5
Ципура печена на фурна в азиатски стил 5
Почистените скилидки чесън се поставят в хаванче и се поръсват със сол.
6
Ципура печена на фурна в азиатски стил 6
Добавят се листа джоджен и почистената от семето люта чушка.
7
Ципура печена на фурна в азиатски стил 7
Изцежда се сокът на половин лимон и всичко се стрива добре.
8
Ципура печена на фурна в азиатски стил 8
В отделен съд се смесват настърган джинджифил, настъргана лимонова кора, морска сол, бял пипер и рибен сос. Прибавя се чесновата каша и се разбърква.
9
Ципура печена на фурна в азиатски стил 9
Ципурите се поставят в оребрена тава и разрезите им се пълнят с готовата марината. Добре е да престоят така 20 минути.
10
Ципура печена на фурна в азиатски стил 10
След това рибата се полива с олио и се напръсква със сусамово олио. Пече се около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2018
Много вкусно!!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
ЛУДНИЦА
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Стана изключително вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: