Ципура на пара със сос от бяло вино

Крехка риба с аромат на бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2011
Ципура на пара със сос от бяло вино
 
Необходими продукти:
2 ципури
50 г бекон на ленти
1 корен джинджифил
1/2 връзка кориандър
сол и черен пипер на вкус

за соса от бяло вино:
4 скилидки чесън
4 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
сокът от 2 лимона
100 мл бяло вино
1/2 връзка магданоз
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ципура на пара със сос от бяло вино

Рибата се осолява отвътре. Джинджифилът се почиства от кората и се нарязва на парчета. Във всяка риба се слага по 2–3 парчета. Кориандърът се накъсва и също се слага в коремчетата.


2
Ципура на пара със сос от бяло вино 2

От едната страна на всяка риба се правят по три разреза, в които се слагат по парче нагънат бекон, стрък кориандър и парче джинджифил.


3
Ципура на пара със сос от бяло вино 3

Рибите се овкусяват със сол и черен пипер и се приготвят на пара за около 10 минути.


4
Ципура на пара със сос от бяло вино 4

 Чесънът се почиства и се наситнява. Запържва се в сгорещените масло и зехтин.


5
Ципура на пара със сос от бяло вино 5

Добавят се лимоновият сок и виното и се овкусява с индийско орехче. Сосът се оставя да се редуцира на умерен огън, докато се уплътни.


6
Ципура на пара със сос от бяло вино 6

Магданозът се наситнява и се добавя към готовия сос. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.


7
Ципура на пара със сос от бяло вино 7

 Рибите се заливат със соса и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: