Циганска ръка

Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2004
Циганска ръка
 
Необходими продукти:
4 яйца
120 мл прясно мляко
100 г брашно
100 г захар
1 пакетче суха сметана
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Циганска ръка
Яйцата се разбиват продължително със захарта (4-5 минути), като в началото миксерът е на по-ниска степен, а след това степента се увеличава. В купата с разбитите яйца се пресява брашното, като се бърка с шпатула внимателно, само в една посока.
2
Циганска ръка 2
Правоъгълна тава (размери 40 х 25 см) се намаслява и се покрива с хартия за печене. В нея се разстила тестото, така че да се получи равномерен пласт с дебелина 1-2 см. Блатът се пече точно 7 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
3
Циганска ръка 3
Чиста кухненска кърпа се поръсва с кристална захар, върху нея се обръща платката, навива се на руло заедно с кърпата и така се оставя да се охлади.
4
Циганска ръка 4
Сухата сметана и млякото се разбиват с миксер. Кърпата се развива и платката се покрива до половината със сметаната, след това се затваря като руло, поръсва се с пудрата захар и се премества в плато. Сладкишът се поднася нарязан на парчета с широчина 4-5 пръста.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: