Цепелини

Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2011
Цепелини
 
Необходими продукти:
1 кг сурови картофи
4 сварени картофа
1/2 ч. л. чесън на прах
сол на вкус

за плънката:
150 г котидж чийз
1 яйце
1 с. л. заквасена сметана
15 г краве масло
1/2 ч. л. естрагон
1 щипка индийско орехче
сол на вкус

за соса:
300 г цедено кисело мляко
1/2 връзка див лук
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Цепелини

Суровите картофи се обелват и се настъргват. Слагат се в марля и се изстискват добре, докато станат напълно сухи.


2
Цепелини 2

Течността се запазва и се оставя нишестето да се утаи на дъното.


3
Цепелини 3

То се добавя към сварените картофи, заедно с настърганите. Овкусява се със сол и чесън на прах и се разбърква добре.


4
Цепелини 4

Продуктите за плънката се смесват и се разбъркват.


5
Цепелини 5

От картофената смес се оформят плоски кюфтета, като в центъра на всяко се слага по една лъжица от плънката.


6
Цепелини 6

Затварят се, като се придава цилиндрична форма.


7
Цепелини 7

Цепелините се слагат в кипяща подсолена вода и се варят около 25–30 минути, като се разбърква лекичко.


8
Цепелини 8

Продуктите за соса се смесват и се разбъркват.


9
Цепелини 9

Цепелините се поднасят със соса.


 




Съвет: Може да приготвите цепелините и с плънка от кайма и подправки.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: