Целувка "Тирамису"

Гост: Бернхард Айхнер
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2006
Целувка
 
Необходими продукти:
250 г сирене "Маскарпоне"
70 г захар
50 мл разбита сметана
50 мл Aftershock
50 мл разтворено какао
1 яйце
7-8 бишкоти
1 жълтък
1 ягода
3-4 листа от мента
2 карамелизирани бадема
1 с. л. сироп от пасирани ягоди
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Целувка
Яйцето и жълтъкът се разбиват на водна баня. Сипва се захарта и се бърка непрекъснато, докато сместа достигне температура 58 градуса.
2
Целувка
След това се сваля от огъня и продължава да се бърка, докато изстине и се сгъсти. Натрошава се сиренето, разбърква се, наливат се 50 мл "Бейлис" и се сипва разбитата сметана.
3
Целувка
В метален пръстен се сипва малко от крема. Една бишкота се разчупва на две, парчетата се потапят за кратко в разтвореното какао и се слагат в пръстена. Отново се поставят крем и бишкота, накрая се завършва с крем и десертът се оставя за 1 час в хладилник.
4
Целувка
Десертът се поставя в порционна чиния и металният пръстен внимателно се отстранява. Целувката се поръсва с какао, декорира се със сироп от пасирани ягоди, листа от мента и карамелизирани бадеми и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: