Цървулче

Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 яйце
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. вода
1/3 кубче хлебна мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сирене и кашкавал (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Цървулче
Маята се размива в малко вода. Брашното се разбърква с киселото мляко, яйцето, захарта и солта. Добавя се разтворената мая, долива се малко вода и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
2
Цървулче 2
Малка част от готовото тесто се отделя за декорация на "цървулчето". Останалото тесто се разточва, поставя се в намаслена тава и краищата се завиват навътре, така че да се придаде форма на цървул.
3
Цървулче 3
Под ръбовете на "цървулчето" по желание се слагат сирене и кашкавал. От отделеното тесто се приготвят 2 ивици, които се кръстосват в горната част на "цървулчето". Пече се около 3 минути в силно нагорещена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: