Царска чорба

Приготвена по изпитана рецепта от Пълна домашна готварска книга от Жанетон и Л. Майар, издадена от Ст. Атанасов през 1910 г. в София
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
4 жълтъка
1 л телешки бульон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Царска чорба
Яйцата и жълтъците се разбиват на водна баня.
2
Царска чорба 2
Смесват се с 250 мл от горещия бульон.
3
Царска чорба 3
Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Царска чорба 4
Готвят се на водна баня под капак, докато се втвърдят, след това се оставят да изстинат.
5
Царска чорба 5
С лъжица за сладолед, от сместа се оформят топчета или се изрязват квадратчета, и се слагат в купички.
6
Царска чорба 6
Полива се с останалия горещ бульон.
7
Царска чорба 7
Накрая се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: