Цариградски кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2005
Цариградски кебап
 
Необходими продукти:
600 г телешко месо от врат
2 домата
1 глава лук
4 зърна бахар
1/2 в. ч. бяло вино
6-7 с. л. олио
1 с. л. брашно
150 мл прясно мляко
4 патладжана
50 г масло
4-5 стръка магданоз
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Цариградски кебап
Месото се нарязва на малки късчета, сухожилията се отстраняват. Запържват се в предварително загрятата мазнина за 1-2 минути.
2
Цариградски кебап 2
Добавя се нарязаният надребно лук. Задушава се 20-30 минути под капак. (Ако месният сок се изпари, се налива малко гореща вода.)
3
Цариградски кебап 3
Щом е готово, се поръсва брашното, запържва се леко, ароматизира се със смачкан бахар, добавят се обелените и нарязани на кубчета домати, виното и 1 1/2 - 2 ч. ч. гореща вода, посолява се. Задушава се около 40 минути.
4
Цариградски кебап 4
Патладжаните се изпичат в силно загрята фурна за 20-25 минути, покриват се, за да се задушат, след това се обелват и се скълцват.
5
Цариградски кебап 5
Брашното се запържва в предварително загрятото масло за 2 минути. Добавят се наситнените патладжани и се поръсва с наситнен магданоз, налива се прясното мляко. Бърка се, за да стане пюре. Месото се сервира с готовото пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: