Царевично суфле

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Царевично суфле
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. царевичен грис
1 ч. ч. прясно мляко
60 г краве масло (+ за намазване)
2 яйца
1 ч. л. сол
50 г настърган кашкавал (или друго твърдо сирене)


Начин на приготвяне:
1
Млякото, маслото и солта се изсипват в малка тенджера, която се слага на котлона, докато сместа заври. След това съдът се дърпа от огъня и бавно се изсипва царевичният грис. Слага се отново на котлона и се бърка непрекъснато с дървена лъжица, докато започне да се сгъстява. Оставя се, сместа да изстине.
2
Един по един се добавят жълтъците и се разбърква добре. Прибавя се настърганият кашкавал. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно, на части, се добавят към останалата смес.

3
Керамично гювече се намазва обилно с масло и в него внимателно се изсипва сместа за суфлето. Пече се на 180 градуса (с вентилатор), докато се надуе и се получи хрупкава коричка.


Съвет:
Царевичното суфле се получава много меко и пухкаво. Идеално е за самостоятелно ястие или като гарнитура към месо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: