Царевични сарми с пиле и стафиди

Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2004
Царевични сарми с пиле и стафиди
 
Необходими продукти:
3 царевици
50 г маргарин
1 глава лук
200-250 г пилешки гърди
1 червена чушка
1 средно голям домат
1 с. л. брашно
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. мащерка
100 мл прясно мляко
40 г стафиди


Начин на приготвяне:
1
Царевични сарми с пиле и стафиди
Царевиците се почистват, като свежите листа се запарват в кипяща вода за 1-2 минути (докато омекнат), после веднага се потапят в ледено студена вода. Царевицата се настъргва, а кочаните се запазват.
2
Царевични сарми с пиле и стафиди 2
Лукът се нарязва наситно. Маргаринът се разтопява в дълбок тиган и след като се сгорещи, в него се запържва лукът. Пилешките гърди се накълцват на дребни късчета и се добавят при омекналия кромид. Пържи се на тих огън около 2 минути.
3
Царевични сарми с пиле и стафиди 3
Червената чушка и доматът се наситняват и се добавят към месото. След като течността от зеленчуците се изпари, се поставя брашното. Подправя се със сол, риган и мащерка. Разбърква се, добавят се млякото, царевицата и стафидите. Оставя се да изстине, за да може по-лесно да се завият сармите.
4
Царевични сарми с пиле и стафиди 4
Част от запарените царевични листа се накъсват на ивици. Две по две ивиците се връзват една за друга, за да се образуват дълги въженца. Две по две листата се кръстосват и в средата на всеки от "кръстовете" се слага плънка. Завиват се сарми и за да не излезе плънката, се завръзват с ивиците от царевичните листа.
5
Царевични сарми с пиле и стафиди 5
На дъното на тенджера се нареждат кочаните и върху тях се поставят сармите. Налива се вряла вода, така че да се покрият кочаните. След като водата кипне, сармите се задушават 1 – 1 1/2 час на тих огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: