Царевична яхния

Южноамериканско вегетарианско ястие от царевица, зеленчуци и гъби
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 царевици
2 моркова
2 картофа
2 скилидки чесън
1 домат
1/2 глава кромид лук
100 г пресни печурки
50 г маслини
4 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Царевична яхния
Морковите се почистват и се нарязват на кубчета. Скилидките чесън и лукът се обелват и се нарязват наситно.
2
Царевична яхния 2
Лукът и чесънът се запържват за 2-3 минути в сгорещения зехтин, след което се оттеглят от котлона, посоляват се и се подправят с червен пипер и кимион.
3
Царевична яхния 3
Добавят се морковите, налива се 1 ч. ч. гореща вода, зеленчуците се връщат на огъня и къкрят около 10 минути.
4
Царевична яхния 4
Сипват се обелените и нарязани на кубчета картофи, продуктите се поръсват с джоджен и се варят още около 5 минути.
5
Царевична яхния 5
Зърната на царевицата се остъргват с нож и се смилат наедро в кухненски робот.
6
Царевична яхния 6
Печурките се нарязват наедро, доматът – на кубчета и се прибавят в тенджерата заедно с царевицата.
7
Царевична яхния 7
Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите, разбърква се и къкри около 20 минути.
8
Царевична яхния 8
Накрая се слагат нарязаните маслини и яхнията се досварява за още 2-3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: