Царевична супа с боб и фиде

Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2004
Царевична супа с боб и фиде
 
Необходими продукти:
фиде (1 пакетче нудълс)
250 г стерилизирани домати
250–300 г червен фасул от консерва
200– 220 г царевица консерва
2 стръка пресен лук
1 стрък чесън
5 с. л. олио
3–4 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
1 люта чушка (сладка)
2 кубчета зеленчуков бульон
лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Царевична супа с боб и фиде
В подходящ съд се кипва около 1 1/2 л вода. Лукът и чесънът се нарязват на колелца, кавърдисват се в тенджера със сгорещеното олио и се поръсват с кимиона и кориандъра. Начупва се лютата чушка и се сипва кипналата вода.
2
Царевична супа с боб и фиде 2
Доматите се пасират и се прибавят в тенджерата заедно с фасула и царевицата. Слага се бульонът, ври 5 минути и се добавя фидето (нудълс). След като се свари, се подкиселява с лимоновия сок и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: