Царевична чорба с чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2003
Царевична чорба с чушки
 
Необходими продукти:
1 голяма глава лук
30-40 г краве масло
2 с. л. брашно
1 1/2 пилешки бульон (зеленчуков)
250 г консервирана царевица
3 печени чушки
магданоз
2 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
1 ч. ч. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Царевична чорба с чушки
Лукът се нарязва наситно и се задушава 2-3 минути в маслото на тих огън под капак. Чушките се нарязват на квадратчета и също се запържват. Прибавя се брашното, разбърква се и се разрежда с булъона.
2
Царевична чорба с чушки 2
Стъблата на магданоза се отделят и заедно с чесъна се нарязват наситно. Поставят се в кипящия булъон, прибавя се отцедената царевица и се вари на тих огън около 20 минути. Накрая се поставя мащерката и ври още 5 минути.
3
Царевична чорба с чушки 3
В чорбата се налива горещото прясно мляко, кипва се и се оттегля от огъня. При сервиране всяка порция се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2016
Роза, използват се 3 печени чушки.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
Колко чушки и какви?! Липсват в продуктите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: