Царевична чорба с челадинки

Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2002
Царевична чорба с челадинки
 
Необходими продукти:
250 г замразена царевица
300 г челадинки (печурки)
1 стрък праз
2 скилидки чесън
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
1 с. л. соев сос
1 с. л. брашно
1 с. л. винен оцет
1/2 ч. л. сол
30 г масло (маргарин)


Начин на приготвяне:
1
Царевична чорба с челадинки
Празът, чесънът, стъблата на копъра и магданоза се нарязват наситно. Поставят се в тенджера.
2
Царевична чорба с челадинки 2
Прибавят се целите челадинки, наливат се 1 1/2 л студена вода, посолява се и се кипва. Вари се 15-20 минути на тих огън. След това се изсипва царевицата, налива се соевият сос и се вари още 5 минути.
3
Царевична чорба с челадинки 3
Брашното се запържва в маслото до златисто за около минута, разрежда се с 1 к. ч. студена вода, подправя се с винен оцет и се изсипва в тенджерата при чорбата. Вари се 3-4 минути, след което се поръсва с наситнени листенца магданоз и копър.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: