Царевичен тарт с гъби и люти чушки

Идеален както за обяд или вечеря, така и в комбинация със супи
Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
150 г царевичен грис
350 мл зеленчуков бульон
80 г кашкавал
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
3 пресни зелени люти чушки
100 г бекон на ленти
500 г едри печурки
200 мл прясно мляко
4 яйца размер L
100 г краве сирене
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. индийско орехче
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Царевичен тарт с гъби и люти чушки
Бульонът се кипва, сипва се царевичният грис и се бърка, докато сместа се сгъсти. Дърпа се от огъня и се слагат настърганият кашкавал, яйцето, сол и черен пипер на вкус.
2
Царевичен тарт с гъби и люти чушки 2
Сместа се разпределя по дъното и стените на форма за тарт, покрита с намокрена пергаментова хартия. Основата ще се разнесе по-лесно с потопена в мазнина или вода лъжица.
3
Царевичен тарт с гъби и люти чушки 3
Оставя се леко да се охлади и се запича в предварително загрята фурна на 220 градуса с вентилатор, докато стане златиста кора - 30 минути.
4
Царевичен тарт с гъби и люти чушки 4
Лютите чушки се режат на шайби със семките и се запържват в 1 с. л. зехтин. Слага се и нарязаният на кубчета бекон и щом се запържи, продуктите се изваждат в купа.
5
Царевичен тарт с гъби и люти чушки 5
Гъбите се обелват, от пънчетата се прави бульон, а шапките се нарязват натънко. Запържват се на два пъти в останалия зехтин, докато станат златисти.
6
Царевичен тарт с гъби и люти чушки 6
Готовите гъби се слагат в купата при лука и бекона и се изсипват разбитите леко яйца. Налива се млякото и се овкусява с индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
7
Царевичен тарт с гъби и люти чушки 7
Тази смес се разпределя върху охладения блат.
8
Царевичен тарт с гъби и люти чушки 8
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор до готовност – 35 минути. След това се охлажда. Сервира се с натрошено краве сирене и нарязан наедро магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Много ни хареса вкъщи.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2013
Много е вкусен,може и да не са люти чушките пак е превъзходно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: