Царевичен кейк с ябълки и розмарин

С ароматни карамелизирани плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2–3 ябълки

за карамела:
100 г захар
2 с. л. краве масло
1 стрък розмарин

за тестото:
100 г царевичен грис
100 г бадемово брашно
100 г бяло брашно
150 г захар
100 г краве масло (със стайна температура)
100 мл прясно мляко
2 яйца
кората от 1 лимон
10 г бурбонска ванилова захар
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Царевичен кейк с ябълки и розмарин
Ябълките се обелват и се почистват от семките. Режат се не много на тънко.
2
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 2
Захарта за карамела се сипва в съд с термоустойчиви дръжки (с диаметър 26 см) и се оставя на слаб огън, докато започне да се карамелизира. Сваля се от котлона и се добавят маслото и накълцният розмарин.
3
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 3
Отгоре се подреждат плодовете.
4
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 4
Бялото брашно се смесва с царевичния грис, бадемовото брашно, настърганата лимонова кора и бакпулвера.
5
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 5
Захарта и бурбонската ванилова захар се разбиват с маслото.
6
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 6
Слагат се отделените жълтъци и се разбива.
7
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 7
Прибавят се млякото и сухата смес. Отново се разбива.
8
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 8
Белтъците и солта се разбиват на сняг и се слагат внимателно към тестото, като се разбърква с лъжица.
9
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 9
Тестото се изипва върху карамелизираните ябълки.
10
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 10
Кейкът се пече 45 минути, на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Царевичен кейк с ябълки и розмарин 11
Проверява се с клечка. Когато е готов, охлажда се за 10 минути и се обръща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2016
Емилия, съдът за печене, който ние използвахме е с диаметър 26 см.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2016
Здравейте,хубав кейк,но да ви помоля да пишете размерите на тавите,защото е важно при талива рецепти.Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


301 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: