Царевичен кейк с праз и сирене

Подходящ както за предястие, така и за вечеря, например. Лесен и бърз за приготвяне и много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2013
Царевичен кейк с праз и сирене
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. царевичен грис (качамак)
3 яйца
3 стръка праз
150 г краве сирене
1/3 ч. ч. прясно мляко
1/3 ч. ч. олио
1 ч. л. бакпулвер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Царевичен кейк с праз и сирене

Празът се измива и се нарязва наситно.

 

 

 


2
Царевичен кейк с праз и сирене 2

В купа се разбиват яйцата, добавят се млякото и олиото. Слага се царевичният грис, натрошеното сирене и бакпулверът. Разбива се добре.

 


3
Царевичен кейк с праз и сирене 3

Прибавя се и празът, овкусява се със сол.

 


4
Царевичен кейк с праз и сирене 4

Всичко се изсипва в керамична тавичка, предварително намазана с олио. Заглажда се с шпатула.

 


5
Царевичен кейк с праз и сирене 5

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Много лесна и вкусна рецепта. Бързо се приготвя. Много благодаря за идеята. Аз също сложих кисело мляко. Една забележка - ако се слагат зелените пера на праза е добре да се задушат първо, защото остават малко твърди.
5.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2013
добре стана, но се наложи да го оставя да се пече по-дълго от посоченото време. После (по моя идея) настъргах пармезан.
4.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2013
Страхотно за закуска или следобедно хапване! А как мирише докато се пече....! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2013
Много вкусно и страхотно лесно и бързо за приготвяне. Подходящо и за гарнитура и за основно ястие.
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
трябва да е хубаво. Може да се подава с заквасена сметана.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: