Царевичен хляб „Проя“

Сръбски хляб със сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2012
Царевичен хляб „Проя“
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. царевично брашно
2 ч. ч. брашно тип 500
3 яйца
300 г сирене
1 ч. ч. кисело мляко
200 мл газирана вода
100 мл олио
1 бакпулвер
1 ч. л. сол
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Царевичен хляб „Проя“

В купа се смесват двата вида брашно, добавят се бакпулверът, газираната вода и киселото мляко.


2
Царевичен хляб „Проя“ 2

Бърка се с ръце и се слагат олиото, яйцата, натрошеното сирене и солта. 


3
Царевичен хляб „Проя“ 3

Омесва се тесто и се прехвърля в тава, върху хартия за печене, намазана със зехтин.


4
Царевичен хляб „Проя“ 4

Отгоре също се намазва със зехтин и се пече в загрята на 220 градуса фурна за 35 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2023
На мен ми хареса. Като го извадих, го намазах с краве масло.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Изпекох тестото във форми за мъфини и проите станаха с много твърда коричка. Иначе докато бяха топли, бяха много вкусни. Следващия път ще сложа по-малко царевично брашно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Не зная дали в Сърбия го правят,но тук в Гърция е традиционна тази пита и я правим само от царевично брашно.Идеална закуска.Благодаря и за този начин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: