Царевичен флен с креолски сос

Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2003
Царевичен флен с креолски сос
 
Необходими продукти:
4 яйца
50 мл готварска сметана
3 кочана млечна царевица (300 г стерилизирана)
1/2 глава кромид лук
1 с. л. маргарин (20 г)
1 ч. л. захар
1 с. л. брашно
1 с. л. маргарин
200 мл пилешки бульон (1 кубче пилешки бульон)
2 червени чушки
1/2 глава кромид лук
30 г маргарин
100 мл готварска сметана
1/2 в. ч. бяло вино
2 скилидки чесън
1 кубче пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Царевичен флен с креолски сос
Зърната царевица се изронват. Лукът се реже наситно и се запържва в маргарина.
2
Царевичен флен с креолски сос 2
Сосът се приготвя, като маргаринът се разтопява и в него за около минута се запържва брашното. Разрежда се с пилешкия бульон и се вари, докато сосът започне да се сгъстява, след което се оставя да се охлади.
3
Царевичен флен с креолски сос 3
Яйцата, царевицата, сметаната, захарта и сосът се смилат с месомелачка или се пасират.
4
Царевичен флен с креолски сос 4
При печене се използва стандартна форма за кекс. Намаслява се, поръсва се с брашно и в нея се изсипва пасираната вече смес за флена.
5
Царевичен флен с креолски сос 5
Съдът се поставя в по-голяма тава, налива се вода, колкото да покрие стените на съда за печене около 1/3, и се пече на водна баня в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
6
Царевичен флен с креолски сос 6
Креолският сос се приготвя, като лукът се реже наситно, а чушката и скилидките чесън - наедро. Запържват се около минута в силно загретия маргарин, заливат се с виното и се варят 1 минута.
7
Царевичен флен с креолски сос 7
След като виното се поизпари, се добавя натрошеното кубче бульон, разбърква се и се сипва сметаната. Щом кипне, се отстранява, пасира се и сосът се сервира към царевичния флен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: