Трюфел торта

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Трюфел торта
 
Необходими продукти:
6 яйца
100 г захар
100 г масло
100 г течен шоколад “Нукрема”
100 г галета
60 г брашно
10 г бакпулвер
500 мл сметана
125 мл прясно мляко
150 г бял шоколад
500 г натурален шоколад
около 1/4 от готовата смес за крема


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се маслото, което трябва да е меко, но не разтопено. Сухите съставки – галета, брашно и бакпулвер, се смесват и заедно с нукремата се прибавят към сместа.
2
Всичко внимателно се разбърква до получаване на еднородна смес и се изсипва във форма за печене. Пече се 10–15 минути в предварително сгорещена до 200–220 градуса фурна, след което се намалява на 180 градуса и се пече още 20 минути.
3
Сметаната и млякото за крема се слагат да заврят. Шоколадите се натрошават в голям съд. Към тях се прибавя заврялата смес и се бърка до получаването на хомогенна маса.
4
Блатът се разрязва на три равни части. Между всяка от тях се поставя от крема. Най-отгоре тортата завършва с крем. Оставя се в хладилник около 10 часа, за да стегне добре, след което се залива със заделения трюфел крем, предварително разтопен на водна баня.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2016
Следвайки рецептата се получава ... едно голямо нищо. Кремът не стяга нито в хладилник, нито във фризер. По-скоро разтопеният на водна баня шоколад да се добави към разбита сметана. Направила съм доста торти по рецепта на Лора и Стоян, но от тази съм много разочарована.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
Днес отново приготвих тази вкусна торта!
3.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2015
Преди два дена направих тази торта! Страхотна е! Семейството ми много я хареса! И наистина е зверски вкусна!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
Вчера я правих за първи път.Рецептата взех от един календар,не от тук.Там никъде не беше опоменато,че след като разбъркаме шоколада,трябва да го оставим да стегне.Не можете да си представите колко нерви и рев изхабих.В крайна сметка стана зверски вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
лесно и бързо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: