Трицветна торта

за много хора
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.09.2013
Трицветна торта
 
Необходими продукти:
За крема:
1кг заквасена сметана
2 пакетчета бонбони Виолетки
4-5 пракови (обелени)
2 с. л. пектин
4 пакетчета желатин
250 г захар
6 белтъка

За стените
1 пакет (голям) бишкоти (италиански)
150 мл ментов ликьор
150 мл мляко
50 г захар


Начин на приготвяне:
1
За крема с виолетки:В малко вода разтваряме единя пакет с бонбони.Като де охлади достатъчно към него прибавяме вече набъбналия желатин да се доразтвори.В отделна купа разбиваме половината заквасена сметана с 100гр от захарта.Към нея прибавяме половината белтъци,разбити на сняг и желатина,като го темперираме постепенно.Другия пакет Виолетки натрошаваме на парчета и добавяме към сместа.
2
За крема с праскови:Нарязваме прасковите на малки парченца,поръсваме с пектина,смесен с две лъжици захар и слагаме на загрят котлон за да стане желе.Като се охлади достатъчно,добавяме и желатина,предварително накиснат в студена вода.Тази смес се добавя към сметаната разбита с останалата захар и белтъци.
3
За подреждането:Птоготвяме си сироп от млякото ,захарта и ментовия ликьор.Потапяме бишкотите в него и ги подреждаме изправени по стените на дълбока тава(или форма за торта).Изсипваме първата готова смес иоставяме да сеохлади 1 час.През това време правим другия крем и го поставяме във формата.Върху него подреждаме останалите бишкоти,които също сиропираме.Като стегне добре,тавта се поставя за кратко в топла вода и се обръща върху поднос.Поръсва се с филиран бадем, запечен на сух тиган!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2013
Толкова бързо се изяде,че не успях да я снимам разрязана,но беше и много красива!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: