Трицветен крем с хрупкави трохи

Пъстра сладка феерия в чаша
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет десертен крем без варене „Шоколад“
1 пакет десертен крем без варене „Ягода“
800 мл прясно мляко
300 г пресни ягоди
300 г крем сирене
100 г пудра захар
1 пакетче лимонови корички

за трохите:
130 г брашно
120 г орехи
90 г краве масло (студено)
60 г захар

за украса:
6 цели ягоди
бита сметана


Начин на приготвяне:
1
Трицветен крем с хрупкави трохи
Орехите се накълцват. В купа се смесват брашното, захарта, орехите и нарязаното на кубчета масло, претрива се с ръце, за да се получат трохи.
2
Трицветен крем с хрупкави трохи 2
Изсипват се в плитка тава с незалепващо покритие и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като се разбъркват периодично.
3
Трицветен крем с хрупкави трохи 3
Когато станат златисти, се изваждат от фурната и се оставят да се охладят.
4
Трицветен крем с хрупкави трохи 4
Ягодовият крем се разбива с 400 мл студено мляко, около 3 минути с миксер.
5
Трицветен крем с хрупкави трохи 5
Шоколадовият крем се разбива с останалото мляко.
6
Трицветен крем с хрупкави трохи 6
Крем сиренето се разбива със захарта и лимоновите корички с телена бъркалка.
7
Трицветен крем с хрупкави трохи 7
Ягодите се наситняват.
8
Трицветен крем с хрупкави трохи 8
В чаши се слага от трохите, върху тях – от белия крем, после ягоди, шоколадов крем, ягодов крем, бита сметана и ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: