Трицветен кекс

Вкусен и много красив
Източник: Laleto Dimitrova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.03.2016
Трицветен кекс
Трицветен кекс
Трицветен кекс
 
Необходими продукти:
3 големи яйца
1 ч. ч. захар (250 г)
1 1/2 ч. ч. брашно (+ 1 с. л.)
1 ч. л. бакпулвер
1/3 ч. ч. олио
1/3 ч. ч. топла вода
1 ванилия
1 с. л. какао
20 капки течна есенция „Кайсия“
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Белтъците се разбиват на пяна. Постепенно се прибавя 1/2 ч. ч. захар и се разбива с миксер, до сгъстяване. На части се добавят 1/2 ч. ч. пресято брашно и 1 ванилия, като се бърка внимателно с шпатула, за да не спадне тестото.
2
Жълтъците се разбиват в отделен съд, с 1/2 ч. ч. захар, до побеляване. Прибавя се първо олиото, после водата и есенцията, и накрая останалата 1 ч. ч. брашно, смесено с бакпулвера. Полученото кексово тесто се разделя на две части. Към едната част се добавя какаото, а към другата 1 с. л. брашно.
3
Форма за кекс се намазва с олио и се поръсва равномерно с брашно през цедка. В нея първо се изсипва жълтата смес, върху която отново с цедка обилно се поръсва какао. Излива се и бялата смес, а най-отгоре какаовата. Кексът се пече около 25-30 минути в загрята на 200 градуса фурна. След като изстине добре по желание готовият кекс може да се поръси с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: