Тригуни "Капрезе"

Тестени изделия с плънка на основата на оригиналната салата "Капрезе"
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пшенично брашно
1-2 с. л. зехтин
1 яйце
2-3 домата
200 г моцарела
50 г кашкавал
50 г маслини
1/2 ч. л. сол
150 мл вода
150 г маргарин
1-2 щипки босилек


Начин на приготвяне:
1
Тригуни \
Брашното се пресява и се сипва в купа.
2
Тригуни \
В средата му се оформя кладенче, в което постепенно се налива разтопеният маргарин. Бърка се, докато мазнината се поеме от брашното.
3
Тригуни \
Солта се разтваря във водата и разтворът се сипва на части в брашното. Омесва се еластично тесто и се оставя да престои покрито в хладилник 30 минути.
4
Тригуни \
Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на малки кубчета.
5
Тригуни \
Моцарелата и обезкостените маслини се нарязват наситно и се смесват с доматите.
6
Тригуни \
Подправя се със зехтин и босилек.
7
Тригуни \
Настъргва се кашкавалът и се прибавя разбитото яйце. Плънката се посолява на вкус и се разбърква добре.
8
Тригуни \
Тестото се разделя на малки топчета, те се разточват и от тях се изрязват квадрати или дискове.
9
Тригуни \
Върху всяко парче тесто се сипва от плънката, сгъва се и краищата се притискат с вилица.
10
Тригуни \
Тригуните се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат около 20 минути в загрята на 200-220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: