Триъгълна бисквитена торта

Лесна, но пък много ефектна.
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Триъгълна бисквитена торта
Пудингът се вари в 800 мл от прясното мляко заедно със захарта. Оставя се да се охлади и стегне много добре.
2
Триъгълна бисквитена торта 2
В останалите 200 мл мляко се разтваря кафето.
3
Триъгълна бисквитена торта 3
Бисквитите се потапят в млякото с кафето и се подреждат върху хартия за печене или алуминиево фолио под формата на правоъгълник с размер 3 бисквити от късата страна и 5 - от дългата.
4
Триъгълна бисквитена торта 4
Намазват се тънък слой от крема, след което се подрежда втори ред бисквити. Притискат се така, че да слепнат добре. Отгоре се разпределя останалият крем.
5
Триъгълна бисквитена торта 5
Хартията/фолиото се повдига от двете дълги страни, така че двата крайни реда бисквити да образуват покрив. Притиска се и се завива плътно с хартията/фолиото. Тортата се прибира в хладилник да стегне.
6
Триъгълна бисквитена торта 6
Глазурата се разтопява на водна баня.
7
Триъгълна бисквитена торта 7
Тортата се изважда от хладилника и се залива с глазурата.
8
Триъгълна бисквитена торта 8
Оставя се глазурата да стегне, след което тортата се прехвърля в подходяща чиния.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: