Треска, запечена със спанак и сирене

Източник: Agy
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 22.05.2015
Треска, запечена със спанак и сирене
Треска, запечена със спанак и сирене
Треска, запечена със спанак и сирене
Треска, запечена със спанак и сирене
Треска, запечена със спанак и сирене
 
Необходими продукти:
2 бр. филе от риба треска (или от риба по избор)
300 г спанак (замразен)
3 скилидки чесън
125 г бяло сирене
50-75 г сирене „Пармезан“
50-75 г сирене „Ементал“ (или кашкавал)
краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спанакът се размразява и към него се добавя нарязаното на кубчета бяло сирене.
2
Чесънът се намачква с преса и също се добавя към спанака. Прибавя се и настърганият пармезан и всичко се разбърква добре.
3
Филетата се слагат в предварително намазана с масло тавичка и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Върху тях равномерно се разпределя спаначената смес и се поръсва с настъргания ементал (или кашкавал).
5
Пече се 20-30 минути на горен реотан в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Съвет:
Аз използвах филе от риба треска (на немски език - Зеелакс). Естествено може да се използва и друг вид соленоводна риба, която обаче не е бяла, за да не е прекалено крехка и да се разпадне при сервиране.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: