Трайфъл с ябълки и калвадос

Десерт, в който ще откриете различни текстури и уникален вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2014
Трайфъл с ябълки и калвадос
 
Необходими продукти:
3 ябълки „Грени Смит“
3 ябълки „Пинк лейди“
2 с. л. светла кафява захар
2 с. л. краве масло
1 ч. л. канела
1 ванилия

за блата:
125 г брашно
4 яйца
125 г захар

за крема:
450 мл животинска сметана
2 яйца
2 жълтъка
85 г захар
1 ванилия

за бадемите:
100 г бадеми без сол
30 г пудра захар
1 с. л. калвадос (ябълкова ракия)

за сметаната:
300 мл животинска сметана
30 г пудра захар
1 ванилия

за заливане:
6 с. л. калвадос за поливане


Начин на приготвяне:
1
Трайфъл с ябълки и калвадос

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. С едната половина от захарта се разбиват жълтъците, а с другата белтъците.

 


2
Трайфъл с ябълки и калвадос 2

След това се събират внимателно, и се разбърква.

 


3
Трайфъл с ябълки и калвадос 3

Добавя се брашното и отново се разбърква внимателно.

 


4
Трайфъл с ябълки и калвадос 4

Тестото се сипва в тава с пергаментова хартия и се пече за 25 минути, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. След това се охлажда.

 


5
Трайфъл с ябълки и калвадос 5

Яйцата и жълтъците за крема се разбиват със захарта. Към тях се налива сметаната и се ароматизира с ванилията.

 


6
Трайфъл с ябълки и калвадос 6

Готви се на водна баня до сгъстяване. Охлажда се.

 


7
Трайфъл с ябълки и калвадос 7

Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в касерола заедно със маслото. Прибавят се захарта, канелата и ванилията. Готвят се докато омекнат.

 


8
Трайфъл с ябълки и калвадос 8

Бадемите се смесват с пудрата захар и калвадоса и се пекат за 7–8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

 


9
Трайфъл с ябълки и калвадос 9

Сметаната се разбива много добре с пудрата захар и ванилията.

 


10
Трайфъл с ябълки и калвадос 10

Изстиналият блат се нарязва на кубчета.

 


11
Трайфъл с ябълки и калвадос 11

В чаши се поставят кубчета от блата и се поливат с калвадос.

 


12
Трайфъл с ябълки и калвадос 12

Отгоре се сипва от ябълковата смес, после яйченият крем, след това сметаната. Поръсва се бадеми.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2015
Станаха чудесни, благодаря Ви Бон Апети!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: