Трайфъл „Пиня колада“

Лесен и вкусен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 бишкоти „Савоярди“ (1/2 пакет)
1 консерва ананас на кубчета (400 г)

за крема:
400 мл кокосово мляко (1 консерва)
100 г захар
4 жълтъка
1 пакетче захар с аромат на ром
1 1/2 с. л. царевично нишесте

за гарниране:
150 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
кокосов чипс за поръсване
листа мента за украса


Начин на приготвяне:
1
Трайфъл „Пиня колада“
Кокосовото мляко и захарта се загряват.
2
Трайфъл „Пиня колада“ 2
Жълтъците се разбиват с нишестето, ароматната захар и 50 мл вода.
3
Трайфъл „Пиня колада“ 3
На тънка струйка и при постоянно бъркане в тях се налива горещото мляко.
4
Трайфъл „Пиня колада“ 4
След това сместа се загрява на умерен огън, докато се сгъсти. Оставя се да се охлади.
5
Трайфъл „Пиня колада“ 5
Бишкотите се натрошават. Част от тях се подреждат на дъното на 4 чаши.
6
Трайфъл „Пиня колада“ 6
Сипва се малко от ананасовия сок, за да се напоят, след това се слагат плодовете, после крем, пак бишкоти, сок, плодове и накрая крем. Охлажда се.
7
Трайфъл „Пиня колада“ 7
Сметаната се разбива с ваниловата захар.
8
Трайфъл „Пиня колада“ 8
Кокосовият чипс се запича на сух тиган.
9
Трайфъл „Пиня колада“ 9
Преди сервиране десертът се гарнира със сметаната, кокосов чипс и листа мента.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2017
Приготвих го с пресен карамелизиран ананас и стана прекрасно!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2017
Направих го с кокосова захар и течна есенция ром. Стяга в хладилника още, но всички му се каним :) Ще пиша като го опитам :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: