Тракийски гювеч от риба

Вкусно рибно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пъстърва
150 г бисерен ориз
80 мл олио
4 червени чушки
4 зелени чушки
4 домата
3 глави лук
3 моркова
1 лимон
1/4 глава целина
1 връзка магданоз
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тракийски гювеч от риба
Пъстървите се почистват и се филетират. Главите, костите и кожата се завързват в марля, слагат се в тенджера, налива се вода и се приготвя рибен бульон, като се прибавят 1 нарязана глава лук и дафиновият лист.
2
Тракийски гювеч от риба 2
Първоначално бульонът се отпенва, а когато е готов, се прецежда.
3
Тракийски гювеч от риба 3
Останалият лук, морковите, чушките и целината се почистват, нарязват се на големи кубчета и се запържват на няколко пъти в половината олио.
4
Тракийски гювеч от риба 4
Всички запържени зеленчуци се връщат обратно в съда, добавя се оризът и се разбърква.
5
Тракийски гювеч от риба 5
Слагат се обелените и нарязани на дребно домати и се наливат около 500 мл от рибния бульон. Ястието се готви на умерен огън, докато оризът леко набъбне. След това се прехвърля в глинен съд, подправя се със сол и черен пипер, прибавя се половината от наситнения магданоз, похлупва се и се слага в студена фурна.
6
Тракийски гювеч от риба 6
Пече се около 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Тракийски гювеч от риба 7
Филетата пъстърва се режат на по-едри парчета, поливат се с останалото олио и се овкусяват със сол и черен пипер.
8
Тракийски гювеч от риба 8
Рибата се слага при зеленчуците, ястието се връща във фурната и се пече още 10–20 минути в загрята на 220 градуса фурна.
9
Тракийски гювеч от риба 9
Поднася се, поръсено с останалия магданоз и резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2018
Пак го приготвих и успях този път да снимам :) Препоръчвам ястието на любителите на риба !
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Приготвих ястието също със сьомга .Стана много вкусно ,забравих да го снимам :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2016
Много е вкусно това, аз го пробвах със сьомга, пак е вкусно :), чудесна манджа, мерси за чудесната идея
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: