Тракийска лучена салата

Богато гарнирана със сварени яйца и запечени орехи
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 големи глави лук
80 г орехи
60 мл олио
30 мл ябълков оцет
4 сварени яйца
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тракийска лучена салата
Необелените глави лук се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат – около 50 минути.
2
Тракийска лучена салата 2
Когато се охладят, се обелват и се нарязват наедро.
3
Тракийска лучена салата 3
Орехите се запичат на сух тиган и след това се накълцват.
4
Тракийска лучена салата 4
Лукът се смесва с олиото, оцета и сол на вкус.
5
Тракийска лучена салата 5
Гарнира се с нарязани сварени яйца и орехите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Да, Екатерина, съгласни сме, че при термична обработка част от полезните вещества на лука се губят. В случая, с тази рецептата не се набляга толкова върху това, салатата да е полезна, а да е вкусна. За да се възползваме максимално от полезните свойства на лука, е препоръчително, той да се консумира в различните видове салати в сурово състояние.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2017
Така като се запича лука не се ли губят много от полезните му вещества?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: