Традиционни лозови сарми

Източник: Мартин Бунчев
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.11.2009
Традиционни лозови сарми
 
Необходими продукти:
500 г кайма (50/50 свинско и телешко)
1 средна глава лук
1 ч. л. червен пипер
15-20 лозови листа
1/2 връзка копър
1 ч. л. джоджен
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
1/3 к. ч. олио
3-4 с. л. домати (настъргани или от буркан)
1/2 ч. ч. ориз


Начин на приготвяне:
1
Лукът, магданозът и копърът се измиват и се нарязват наситно.
2
Ако нямате домати в буркан, вземете 1 средно голям домат и го настържете на ренде, като отсраните люспите.
3
Добре почистете и измийте оризът.
4
В голяма купа сложете каймата и всички останали подправки и продукти, с изключение на лозовите листа. Омесете добре.
5
Вземете едно лозово листо и с чаена лъжица сложете от овкусената кайма отгоре. Внимателно затворете листото, като се стараете да оформите сармата. Не прекалявайте с количетвото на сместта в нея, за да ви е по-лесно и за да се получат добре оформени сарми.
6
Навитите сарми се слагат надолу, откъм свивката в тенджера. Редят се плътно една до друга. След като поставите последната, се затискат с чиния, за да не се развият докато се варят.
7
Сармите се заливат с вода, докато ги покрие. Слагат се на котлона. След като заврят, намалете силата на котлона, за да не загорят и след час са готови за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2015
Много съм доволна от резултата! Сложната задача да сготвя сарми се оказа много простичка под ръководството на сайта! Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: