Тост с аспержи, забулено яйце и сос „Холандес“

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Тост с аспержи, забулено яйце и сос „Холандес“
 
Необходими продукти:
4 филии черен селски хляб
400 г аспержи
4 яйца
1 с. л. винен оцет
100 мл бяло вино
сокът от 1 лимон
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
3 зърна черен пипер
2 жълтъка
100 г краве масло
1/4 ч. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Аспержите се обелват и се бланшират. Поставят се в купа със студена вода и лед.
2
Приготвят се забулените яйца и се оставят в чиния.
3
Оцетът, виното и подправките се слагат в съд за варене и след като всичко ври 10 минути, ароматната смес се прецежда.
4
Жълтъците се бият 1–2 минути, добавя се лимоновият сок при непрекъснато бъркане, сипват се 3 лъжици от ароматната смес и когато сместа се хомогенизира, се добавя разтопеното масло. Сместа се овкусява със соса „Уорчестър”, ако е нужно, се добавят сол и пипер.
5
При сервиране се поставя една препечена филийка, върху нея – 3–4 аспержи, отгоре – едно забулено яйце, и всичко се залива със сос „Холандес”.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: