Тосканска бобена супа

Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2002
Тосканска бобена супа
 
Необходими продукти:
250-300 г зрял бял фасул
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 стрък целина
4 с. л. зехтин
2 кубчета пилешки бульон
250 г спанак
магданоз
1 ч. л. розмарин
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тосканска бобена супа
Фасулът се залива с вряла вода и се оставя да изситне. След това се отцежда, залива се с нова вода и се кипва. Отново се отцежда и се залива с 2 л студена вода.
2
Тосканска бобена супа 2
Поставят се нарязан наситно лук, счукани скилидки чесън, нарязана целина и зехтин. Вари се около 1 час, докато фасулът се свари напълно.
3
Тосканска бобена супа 3
Прибавят се кубчета бульон, розмарин, сол и нарязан надребно спанак. Вари се 10 минути, подправя се с магданоз и преди сервиране се поръсва с настърган кашкавал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: