Тортия

Източник: Стела Боева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.12.2013
Тортия
 
Необходими продукти:
5 картофа
5 яйца
1/2 връзка магданоз
чесън
лук
100 - 200 мл зехтин
сол
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Обелват се картофите и се нарязват на кубчета като за мусака.
2
Слагат се на котлона заедно в тиган - зехтинът, картофите, нарязаните на ситно лук и чесън. Не се загрява зехтинът предварително. Запържва се до златист цвят на чесъна и лука (около 10-15 минути. Накрая се посолява.
3
В купа се разбиват яйцата. Добавя се нарязаният на ситно магданоз. Изцеждат се картофите от мазнината и се добавят към яйцата. Разбърква се всичко и се връща в тигана.
4
След като се запече от едната страна(на бавен огън), се взима голяма чиния, навлажнява се тиганът се обръща върху нея. След това с приплъзване връщаме тортията в тигана с другата страна към огъня.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2021
Обожавам Испания и като традиционна храна за страната много обичам да приготвям и хапвам това ястие.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2014
Аз правя това без яйцата и плюс печен пипер,също става вкусно,наподобява картофена палачинка.Също така без яйцата е подходящо за вегани
2.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
аз добавям и чоризо,а когато нямам слагам червена чушка-става супер
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2013
Супер!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: