Тортиля

Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2005
Тортиля
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. фино смляно царевично брашно
1 ч. ч. пшенично брашно
1-1 1/2 ч. ч. вода
3 с. л. маргарин
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
олио за намазняване


Начин на приготвяне:
1
Тортиля
Брашната, бакпулверът и солта се смесват, добавя се маргаринът и се меси, докато станат едри трохи. Постепенно се налива водата, като бъркането продължава.
2
Тортиля 2
Меси се, така че да се получи меко тесто. Покрива се и се оставя да отпочине 10-15 минути в хладилник.
3
Тортиля 3
Отпочиналото тесто се разделя на топки, които се разточват в кръгла форма върху набрашнена повърхност. Пекат се върху намазнен сач.
4
Тортиля 4
Сервира се с различни зеленчуци – краставица, зелена салата, репички и разядка със соеви кълнове и сусамов тахан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: