Тортиля чипс със сос „Гуакамоле”

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2010
Тортиля чипс със сос „Гуакамоле”
 
Необходими продукти:
200 г тортиля чипс
100 г кашкавал
2 зелени чушки
1 глава лук
2 бр. авокадо
1 ч. л. зелено чили (2 люти чушки)
сокът от 1/2 лайм
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките и лукът за соса се режат наситно и се смесват в купа. Към тях се прибавя нарязаното на малки парчета авокадо и всичко се намачква с вилица. Овкусява се със сол и пипер и се добавя чилито. Добавя се сокът от лайма и всичко се разбърква добре.
2
Чипсът се поставя в тава или огнеупорна чиния, кашкавалът се настъргва и се ръси отгоре. Запича се на скара или във фурна на горно нагряване, докато кашкавалът се разтопи.
3
Чипсът се поднася с купичката със соса „Гуакамоле“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: