Тортиля ала мама

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 26.03.2018
Тортиля ала мама
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 връзка пресен лук
6-7 яйца
200 г сирене
200 г кашкавал
бекон (по желание)
черен пипер
хималайска сол
олио


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се сваряват. Отцеждат се от водата и се нарязват на дребно. Да не се горещи.
2
Слагат се наситненият лук и подправките, сиренето се намачква, а кашкавалът се настъргва. Ако се слага бекон се нарязва на много ситно.
3
Сместа се обърква много внимателно. В отделна купа се разбиват яйцата и се изливат към картофената смес.


4
Сместа се изсипва в намазнен, дълбок, силно загрят тиган с незалепващо покритие и се оформя с дървена лъжица.


5
Пече се около 5 минути. Обръща се с помощта на голяма чиния и се връща в тигана, за да се запече и от другата страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: