Тортили с пиле

Лесна рецепта
Източник: Христина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.07.2016
Тортили с пиле
 
Необходими продукти:
4-5 бр. тортили
300 г пилешко бонфиле
1 домат
1 авокадо
150 г кашкавал
1 шепа листа от пресен босилек
сол и черен пипер на вкус

за млечно-чесновия сос:
1/2 кофичка кисело мляко (3,6%)
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. майонеза
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешките бонфилета се сотират за няколко минути, от двете страни, в тиган с малко зехтин. Предварително ги поръсете с черен пипер и сол. След като ги извадите, ги нарежете на жулиен, по дължина.
2
Обелете домата и го разполовете, след което също го нарежете по дължина.
3
Почистете авокадото и го нарежете.
4
Настържете кашкавала.
5
За да приготвите млечно-чесновия сос смесете всички продукти за соса в купа и разбъркайте.
6
Вземете една тортила и я сложете в чиния. Намажете я със сос. В единия край разпределете част от пилешкото филе. Отгоре сложете резени авокадо и домат. Добавете цели листа пресен босилек. Поръсете обилно останалата част от тортилата с настърган кашкавал и я завийте на стегнато руло.
7
По същия начин се процедира и с останалите 3 тортили. Сложете ги в чиния и ги затоплете за 2 минути в микровълнова фурна или в предварително загрята фурна, докато кашкавалът се разтече. Разрежете всяка тортила по диагонал през средата и поднесете веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


306 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: