Тортелини със сос от сметана, извара и кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Тортелини със сос от сметана, извара и кестени
 
Необходими продукти:
800 г готови тортелини
риган или мащерка за поръсване
1 глава лук
150 мл сметана
150 г кестени
1 кубче зеленчуков бульон
1 с. л. зехтин
30 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сосът се приготвя, като лукът се реже наситно и се задушава за 3–4 минути в зехтина и виното, докато течността се изпари.
2
Към задушения лук се добавят изварата, сварените наситнени кестени, сметаната и разтвореният в 100 мл вода зеленчуков бульон. Ако е нужно, се овкусява със сол и черен пипер и сосът ври няколко минути, докато се сгъсти.
3
Тортелините се варят в подсолена вода, отцеждат се и се добавят към соса. Бъркат се 2–3 минути, за да се овкусят добре, и се поднасят поръсени с риган или мащерка.
 

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2020
Бързо и вкусно!!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2016
станаха вкусно, но кестените излизат скъпо в магазина - 100 гр. - 6 лв
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: