Тортата на баба

Тортата с най-нежния вкус
Източник: Vasileta Simeonova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.05.2018
Тортата на баба
Тортата на баба
Тортата на баба
Тортата на баба
Тортата на баба
 
Необходими продукти:
за блатовете:
3 яйца
21 с. л. захар
12 с. л. олио
21 с. л. брашно
1 кофичка кисело мляко
1 ванилия
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. какао

за крема:
1,5 л прясно мляко
4 яйца
9 с. л. захар
1 ванилия
50 г краве масло
12 с. л. брашно

за сиропиране:
300 мл сок от компот от праскови


Начин на приготвяне:
1
За блатовете яйцата се разбиват със захарта, след което се добавят олиото, киселото мляко и накрая сухите съставки. Сместа се разделя на 3 равни части (в 3 отделни купи). В едната се слага какао и се разбърква. Изпичат се 3 блата (с диаметър 27 см) - за около 10-15 минути на 180 градуса, с вентилатор.
2
Прясното мляко за крема се слага да заври заедно със захарта, след което се дърпа от огъня и се добавят разбитите яйца. Сипва се брашното, предварително разбито с малка част от млякото. Бърка се, докато се получи гъст крем.


3
Тортата се сглобява, като първо се слага 1 бял блат (добре охладен), сиропира се със сок от компот и се намазва обилно с крем. Следва какаовият блат, който също се сиропира и се намазва с крем. Накрая се слага 2-рият бял блат, сиропира се и се намазва с крем. Тортата се намазма с крем от всички страни и се украсява по желание с кокосови стърготини и шоколадови пръчици.


Съвет:
Готовата торта се слага за 1-2 часа в хладилник, да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: