Торта „Виктория“

Сладка кулинарна класика
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
220 г меко краве масло (+ за намазване)
220 г брашно (+ за поръсване)
220 г пудра захар
10 г бакпулвер

за малините:
350 г замразени малини
200 г захар
20 г краве масло

за сметаната:
300 мл животинска сметана
30 г пудра захар
1 шушулка ванилия


Начин на приготвяне:
1
Торта „Виктория“
Мекото масло и захарта се разбиват добре.
2
Торта „Виктория“ 2
Едно по едно се чукват яйцата, като се разбива непрекъснато. Накрая се сипват брашното и бакпулверът и се разбърква.
3
Торта „Виктория“ 3
От тестото се приготвят 4 малки блата. Използват се форми за торта с иаметър 8 см, предварително намазани с масло и поръсени с брашно, като не се пълнят до горе.
4
Торта „Виктория“ 4
Тестото се заравнява добре. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути. Блатовете се охлаждат върху решетка.
5
Торта „Виктория“ 5
Малините и захарта се загряват на умерен огън. Щом кипнат, се добавя маслото, готви се, докато сместа се сгъсти. Прехвърля се в буркан и се охлажда.
6
Торта „Виктория“ 6
Сметаната, семенцата от разрязаната на две части ванилия и пудрата захар се разбиват, докато се получи пухкав крем.
7
Торта „Виктория“ 7
Два блата се мажат със сладкото от малини, покриват се със сметаната и се похлупват с останалите два блата, също намазани с малиново сладко.
8
Торта „Виктория“ 8
Двете миниторти се поръсват с пудра захар.



Съвет:
От посочените продукти се получават 2 бр. миниторти. За да се образува по-интересна шарка, поставете дантела или някакъв шаблон върху тортите, преди да ги поръсите с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: