Торта „Снежна кралица”

Източник: Илияна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.01.2016
Торта „Снежна кралица”
 
Необходими продукти:
1 пакет твърди бишкоти (или готови блатове)
1 консерва ананас на шайби (500 мл)
1 млечен шоколад
500 мл сладкарска сметана
1 желатин
3/4 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. сок от компот (от кайсии или от праскови)
300 г кисело мляко
плодове според сезона (киви, портокал,
ябълки, ягоди)
ядки (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Покриваме дълбока кръгла купа с алуминиево фолио. На дъното на купата нареждаме плътно шайби ананас, резени киви или други плодове. По същия начин плътно нареждаме плодове и по стените на купата, така че да се получи „корона”.
2
Разбиваме сметаната с пудрата захар, до получаване на гъста пяна. Слагаме желатина в малко студена вода, за да набъбне и след това го разтваряме в сока от компот.
3
Изсипваме киселото мляко в дълбок съд и при постоянно бъркане добавяме разтворения желатин. Разбъркваме добре.

4
Смесваме желатиновата смес с разбитата сметана и разбъркваме до хомогенизиране.
5
Покриваме наредените на дъното плодове със сметановия крем.
6
Отгоре нареждаме начупени бишкоти, парчета шоколад и парчета плодове. По желание добавяме и ядки.
7
Редим в същата последователност, до изчерпване на продуктите. Завършва се с плътно наредени бишкоти (или блат).
8
Тортата се покрива с фолио и се прибира в хладилник за 5-7 часа. След това тортата се обръща върху подходящ съд и фолиото внимателно се отстранява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


319 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: