Торта "Шалаш"

Гости: Руслан Мъйнов и Ненчо Илчев
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2008
Торта
 
Необходими продукти:
200 г заквасена сметана
150 г краве масло
1 яйце
3 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода
1 ч. л. оцет
олио за намазване
1 кг сини сливи
700 г заквасена сметана
1 кофичка кисело мляко
1/2-1 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Торта
Брашното се смесва с разтопеното масло, сметаната и яйцето. Добавя се малко вода.
2
Торта
Содата се гаси в оцета и се прибавя към брашното.
3
Торта
Замесва се меко тесто, което се покрива и се оставя в хладилник.
4
Торта
Сливите се нарязват на пръчици.
5
Торта
Стегналото тесто се разточва на тънка кора, която се нарязва на широки ленти.
6
Торта
Във всяка лента се слагат по няколко пръчици сливи, поръсва се със захар и се завива, така че да стане тънко и дълго руло.
7
Торта
Рулата се подреждат в намазнена тава. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.
8
Торта
Заквасената сметана за крема, киселото мляко и захарта се разбъркват.
9
Торта
Дъното на плоска чиния се намазва с крем и отгоре се подреждат четири изпечени рула. Заливат се с крем и върху тях се слагат три рула.
10
Торта
Трите рула се поливат с крем и се покриват с още три рула. Тортата се залива с останалия крем и се слага в хладилник. Сервира се изстудена и нарязана на парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: