Торта със сметана

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 13.05.2014
Торта със сметана
 
Необходими продукти:
за блатовете:
4 жълтъка
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. кисело мляко
3 с. л. какао

за крема:
4 белтъка
1 ч. ч. захар
300 мл сладкарска сметана
200 г ягоди


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват със захарта, до образуването на пяна. Содата се разтваря в киселото мляко.
2
Киселото мляко се прибавя към жълтъците и се разбърква. Постепенно се добавят брашното и какаото.
3
От готовата смес се изпича блат в намазнена тава с диаметър 25 см. Сместа се пече за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверява се с клечка, дали е изпечен.
4
След като блатът се изпече и изстине, се разполовява бавно и колкото се може по-равно с конец.
5
Кремът се приготвя като сладкарската сметана се разбива за 5 минути, с пасатор, с 1/2 ч. ч. захар. Белтъците се разбиват отделно с останалата захар, на твърд сняг. Двата крема се смесват много внимателно.
6
С 1/3 част от крема се намазва между двата блата. По желание могат да се сложат малко ягоди. С останалата част от крема леко, без да се натиска, се намазва най-горния блат и борда на тортата.
7
По желание тортата може да се украси с предварително нарязани пресни ягоди, настърган шоколад, орехи или лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Чудесна рецепта за торта, подходяща както за поводи, така и за всеки ден.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2014
Тортата е страхотна!На цялото семейство много им хареса.Ще я приготвя в петък отново,че тогава се прибира малката ми племенница,а на нея много и хареса.Аз намазах ягодите отгоре с желатин,за да са по ефектни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: